Varning. Tom lösning tillåts ej.

Efter uppgradering till Joomla! version 3.7.0 visas ett felmeddelande, "Varning. Tom lösning tillåts ej" när man försöker spara en artikel i frontend.

Felmeddelandet är lite intetsägande men det visar sig att ha med Captcha att göra och uppstår om man har Captcha aktiverat globalt i Joomla!. Problemet beror på att man i Joomla! version 3.7.0 har infört möjlighet att använda Captcha då man sparar artiklar i frontend.

Lösningen är att gå till Inställningar -> Artiklar och klicka på fliken RedigeringsLayout. Se till att "Ingen vald" är inställd för Captcha och klicka på Spara. Klicka på Spara även om fältet redan visar "Ingen vald" eftersom problemet verkar vara att inställningen inte finns lagrad efter uppgraderingen till version 3.7.0. Se bilden.