Support hemsida

Den nya Joomla 3 är här för att ersätta den gamla Joomla 2.5-versionen. Frågan som dyker upp är - behöver jag uppgradera?

Behöver jag migrera till Joomla 3?

Tekniskt sett kommer din Joomla 2.5-webbsite fortsätta att fungera så som den står och går idag. Men efter sista december 2014 kommer Joomla 2.5 få statusen "end-of-life". Det innebär att den kommer att fortsätta att fungera som den är men den kommer inte utvecklas vidare av Joomla-projektet. Det i sin tur innebär att inga nya säkerhetsfixar kommer att lanseras för Joomla 2.5. Man kan också förvänta sig att tillverkare av tillägg (extensions) kommer att upphöra med utveckling och support av deras tillägg för Joomla 2.5.

Så rekommendationen är att börja planera för migreringen av din webbsite till Joomla 3.

Finns det någon ett-klicks-uppgradering tillgänglig?

Grunden i Joomla skiljer sig mellan 2.5 och 3. Det innebär att tillägg, insticksprogram och mallar måste skrivas om för att fungera med Joomla 3. Idag finns de flesta tillägg, insticksprogram och mallar i versioner som har stöd för Joomla 3.

Så svaret på frågan är - nej, det finns ingen klicka-och-uppgradera-lösning till detta. Det finns verktyg som hjälper till att göra migreringen snabbare men det krävs hands-on-arbete för att migrera din webbsite.

Hur mycket kommer det att kosta att migrera min webbsite från Joomla 2.5 till 3?

Det beror på vilka extensions och mallar som används i din webbsite. En enkel webbsite med några sidor, ett fåtal tillägg och en mall som finns för Joomla version 3 går snabbt att migrera. En stor webbsite, med ett antal tillägg och en mall som ännu inte finns för Joomla 3 kan kräva mer arbete.

Vi har erfarenhet av att migrera webbsiter från Joomla 2.5 till 3 och vi tar gärna en titt på din webbsite för att kunna lämna ett pris. Kontakta oss för mer information om migreringar av Joomla 2.5 till 3.

Om du fortfarande använder Joomla 1.5 så finns det också möjlighet att migrera till 3.

Nyhetsbrev

Vill du få mail om viktiga nyheter kring IT och säkerhet? Välj de intresseområden du vill få mail om.
*) Genom att klicka på Anmäl ger du ditt medgivande till att lämnad information lagras och behandlas av HelTech

Underhållsavtal