Support hemsida

WordPress 4.7.3

WordPress har släppt version 4.7.3 av sitt CMS. Versionen rättar till 6 st säkerhetsproblem och innehåller utöver det 39 st felrättningar (bugfixar).

Kunder som abonnerar på vårt Säkerhetspaket för hemsidor har fått sina installationer inklusive plugins uppdaterade. Har du inte vårt säkerhetspaket - kontakta oss för mer information.

WordPress har släppt version 4.7.2 som löser tre säkerhetsproblem. Man bör snarast uppdatera sin WordPress till 4.7.2. Mer information om säkerhetsproblemen finns här.

Kunder som abonnerar på vårt Säkerhetspaket för hemsidor har fått sina WordPress uppdaterade.

Wordpress har släppt version 4.7.1 som är en säkerhetsuppdatering som bland annat löser ett säkerhetsproblem i PHPMailer

Kunder som har vårt säkerhetspaket för hemsidor har fått dem uppdaterade till Wordpress 4.7.1.

Behöver du hjälp med uppgradering eller är intresserad av vårt säkerhetspaket - kontakta oss.

Ett säkerhetsproblem har upptäckts i PHPMailer-biblioteket som bland annat distribueras som en del av Joomla, WordPress och Drupal. Även om Joomla i sig inte är sårbart p g a hur PHPMailer används i Joomla så kan tredjepartsprodukter (extensions) vara sårbara och system som använder PHPMail lägre än version 5.2.18 bör snarast uppdateras.

Kunder som har vårt Säkerhetspaket för Joomla, WordPress och Drupal har så långt det finns uppdateringar tillgängliga fått sina system uppdaterade. I de fall uppdateringar ännu inte finns så kommer uppdatering att göras för kunder med säkerhetspaketet så snart det finns tillgängligt.

Mer information hos CERT-SE här.

Mer inforrmation hos Joomla här.

Joomla-tilläget Acymailing har löst problemet i version 5.6.1 av Acymailing.

Version 4.7 av WordPress har släppts och innehåller en del nya funktioner. Ett nytt tema som heter Twenty Seventeen och bland annat möjlighet till video-headers för de teman som har stöd för det.

Se videon för mer info.

De kunder som har vårt säkerhetspaket har fått sina installationer uppdaterade till WordPress 4.7.

Nyhetsbrev

Vill du få mail om viktiga nyheter kring IT och säkerhet? Välj de intresseområden du vill få mail om.