Support hemsida

Cryptolocker är ett allvarligt hot mot din datasäkerhet eftersom det är en s k ransomware vilket betyder att om din dator drabbas så kryperas alla dina filer så att du inte kan öppna dem. Alltifrån bilder från semestrar eller när barnen var små till dokument som du behöver i ditt arbete. Krypteringen är en form av "kidnappning" av innehållet i din dator och syftet är att du ska betala pengar för att de ska låsa upp dina filer igen.

Stoned-virus-hexacode

Problemet är att om skadan väl är skedd, att du får dina filer låsta med cryptolocker, så finns inget annat än att göra än att återställa dem från backup. Har du ingen backup, ja då är filerna förlorade. Modern kryptering är mycket effektiv och det gör att det, med rimliga resurser till förfogande, är omöjligt att avkryptera en fil utan dess nyckel. Det är positivt när du vill skydda det som är ditt men i det här fallet har krypteringen kommit att användas emot oss.

Se detta inslag på TV4 nyligen om olika sjukhus som drabbats av cryptolocker 

Därför är det viktigt, utöver en fungerande backup, att ha ett skydd som skyddar mot cryptolocker.

Panda Adaptive Defense 360 kan skydda dig och ditt företag mot cryptolocker.

Kontaka oss så hjälper vi dig!

Nyhetsbrev

Vill du få mail om viktiga nyheter kring IT och säkerhet? Välj de intresseområden du vill få mail om.
*) Genom att klicka på Anmäl ger du ditt medgivande till att lämnad information lagras och behandlas av HelTech

Underhållsavtal

Support på Joomla!

Support på Joomla!

Har du behov av hjälp med din Joomla?

Vi kan hjälpa dig med tekniken!

Klicka här för att läsa mer!

HelTech is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™ or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.