Support hemsida

Ska du åka utomlands och behöver ansluta till Internet för att hålla koll på mailen eller surfa på nätet? De flesta har vid det här laget sett skräckartiklarna i Aftonbladet och Expressen om dem som använt sitt vanliga mobila bredband utomlands och vid hemkosten mötts av räkningar på 50.000-60.000 kr?

Att använda det vanliga mobila bredbandet utomlands är alltså inte ett alternativ. Priset ligger från 30 kr/MB och uppåt. T ex kostar det 120 kr/MB att använda 3s mobila bredband i Sydafrika.

Wifi

Ett prisvärt alternativ till mobilt bredband är wifi. Det är allt vanligare att hotell erbjuder wifi gratis eller till en rimlig kostnad. Wifi finns ofta gratis eller till låg kostnad på caféer eller restauranger, t ex McDonalds.

Mobilt bredband i enstaka länder

Ska du resa till ett enstaka land kan det vara intressant att köpa mobilt bredband av kontantkortstyp av en lokal leverantör. Ofta ingår USB-modemet när man köper SIM-kortet. Vill du inte vänta till du anländer kan du redan hemma beställa mobilt bredband för enstaka länder hos www.prepaid-global.de. Priser från 2,8 eurocent/MB.

Mobilt bredband med roaming i många länder

Ska du resa runt i många länder och vill slippa köpa mobilt bredband i varje land kan Abroadband vara ett alternativ. Du kan köpa enbart ett SIM-kort eller SIM-kort komplett med USB-modem. De går att använda i 50-talet länder med priser från 0,59 euro/MB. Denna lösning är dyrare per MB än att köpa ett lokalt mobilt bredband i varje land men du slipper besväret med många olika SIM-kort och datapotter som kanske aldrig används upp helt. Abroadband är en form av Pay As You Go, d v s du behöver inte fylla på en pott. Du betalar bara för din förbrukning och du ska lätt kunna se hur mycket du förbrukar. För mer information, se www.abroadband.com.

 

Ansvarsfriskrivning: HelTech är inte på något sätt associerat med ovanstående företag och kan inte på något sätt ställas till ansvar för köp, leveranser, priser eller liknande.

Nyhetsbrev

Vill du få mail om viktiga nyheter kring IT och säkerhet? Välj de intresseområden du vill få mail om.
*) Genom att klicka på Anmäl ger du ditt medgivande till att lämnad information lagras och behandlas av HelTech

Underhållsavtal