"Det är en ogiltig bild" - Joomla! 3.7

Efter uppdatering till Joomla! 3.7 är det en del kunder som fått problem med uppladdning av bilder i t ex JPEG och PNG-format. Uppladdningen sker med Joomla!:s inbyggda filuppladdning i Innehåll -> Media. Felmeddelandet som visas är "Det är en ogiltig bild" eller "Not a valid image".

Felmeddelandet visas trots att man har kontrollerat att filtypen finns med som tillåten filändelse (filtyp) såväl som tillåten MIME-typ i inställningarna för Media.

Lösningen är att uppgradera till Joomla! version 3.7.2 då detta är en bug i version 3.7.1.

Om man av någon anledning inte vill uppdatera till 3.7.2 kan man gå rund problemet genom att gå till System -> Globala inställningar -> Media och sätta Kontrollera MIME-typer till Nej.

Joomla! 3 Inställning för Kontrollera MIME-typer

Säkerhetspaket

Support på Joomla!

Support på Joomla!

Har du behov av hjälp med din Joomla?

Vi kan hjälpa dig med tekniken!

Klicka här för att läsa mer!

HelTech is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™ or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.