Drupal har släppt en säkerhetsuppdatering som löser tre säkerhetsproblem och uppdatering bör ske snarast. Versionerna som löser problemen är Drupal version 8.3.4 och 7.56.

Mer information om detta finns här (länk).

WordPress 4.8 "Evans"

Version 4.8 "Evans" av WordPress är släppt. Den nya versionen innehåller bland annat nya widgets med stöd för bilder, video och ljud. Läs mer om vad WordPress 4.8 innehåller här.

Uppdateringen är inte en säkerhetsuppdatering, så uppdatering är inte akut utan kan göras vid lämpligt tillfälle.

De kunder som abonnerar på vårt Säkerhetspaket för hemsidor kommer att få sina installationer uppdaterade av oss till WordPress 4.8.

Joomla! 3.7.2

Joomla! har släppt version 3.7.2 vilket är en version som rättar till ett antal fel (buggar). Eftersom versionen inte innehåller några säkerhetsfixar kan uppdatering ske vid lämpligt tillfälle.

Mer information om Joomla! 3.7.2 finns här.

Våra kunder som abonnerar på Säkerhetspaket till hemsida har fått sina hemsidor uppdaterade.

Av Pappel12 (Eget arbete) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Sedan några dagar tillbaka pågår en s k phishing-attack (nätfiske) där bedragare försöker kapa Bank-ID och Mobilt Bank-ID via SMS. Medddelandet som skickas har ett avsändarnummer i San Marino (börjar på +378) och innehåller en länk med texten "Verifiera din identitet". Meddelandet är falskt och man ska inte klicka på länken.

Generellt gäller att det är viktigt att aldrig lämna ut kod till sitt Bank-ID till någon per telefon eller annat sätt. Man ska inte heller logga in med Bank-ID om man blir uppringd och uppmanad att göra det eller får SMS om detsamma.

Mer information (externa länkar):
http://www.expressen.se/dinapengar/ditt-bank-id-kapas-via-bluff-sms-till-telefonen/
http://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/5XXlm/polisen-varnar-for-bluffmeddelanden-som-kapar-bank-id

Joomla! version 3.7.1

Joomla har släppt version 3.7.1 som är en säkerhetsuppdatering och Joomla-installationer bör uppdateras snarast.

Mer information finns hos joomla.org.

Våra kunder som abonnerar på Säkerhetspaket till hemsida har fått sina installationer uppdaterade och behöver därmed inte tänka på detta.