Joomla! 3.9.11 är släppt

Joomla! version 3.9.11 är en säkerhetsuppdatering som utöver detta också rättar till över 25 buggar. Uppdatering bör göras snarast av Joomla-installationer.

Mer information om Joomla! 3.9.11 finns här.

Våra kunder som abonnerar på Säkerhetspaket för hemsida har fått sina Joomla!-installationer uppdaterade.

Joomla! 3.9.10 innehåller en bugfix

Joomla! släppte nyligen version 3.9.9 som dock innehöll en bug. Denna är rättad i version 3.9.10 som nu är släppt.

Mer information om Joomla! 3.9.10 finns här.

Kunder som abonnerar på vårt Säkerhetpaket för hemsidor har fått sina installationer uppdaterade.

Joomla! 3.9.7 / 3.9.8 är släppt

Joomla! har släppt version 3.9.7 som rättar tre säkerhetsproblem och 40 buggar. Kort därefter släpptes version 3.9.8 som löser ett problem med siter som använder de franska hjälpservrarna som uppstod i version 3.9.7.

Läs mer om Joomla! 3.9.7 och 3.9.8 här.

Kunder som abonnerar på Säkerhetspaket för hemsidor får sina installationer uppdaterade av oss och behöver inte vidta några åtgärder på egen hand.

Joomla! 3.9.9 är här men innehåller en bug

Joomla! har nyligen släppt version 3.9.9 men installationer som har flerspråkstöd bör inte uppdateras eftersom den versionen innehåller en bugg. Vänta istället på version 3.9.10 som kommer inom kort.

Mer information om buggen finns här.

WP Live Chat suppor redirect-attack

Ett säkerhetsproblem i WordPress-tillägget Live Chat support har medfört att en utomstående kan införa custom javascript-kod i tilläggets inställningar. Detta kan göras utan att den som attackerar plugin:en behöver vara inloggad. Detta har använts för att införa javascript-kod i webbsiter som vidarebefordrar besökaren till andra siter när man klickar på t ex menyval i siten.

Säkerhetsproblemet är löst i version 8.0.29 av WP Live Chat support men att bara uppdatera tillägget tar inte bort ev skadlig custom javascript-kod som infogats i tilläggets inställningar, så detta måste tas bort manuellt.

Mer information om hur attacken gått till finns här. Behöver du hjälp med att lösa problem med oönskad kod i WP Live Chat support, kontakta oss.